Menu Sluiten

Spannende strijd tussen twee ongeslagen teams eindigt in overwinning voor Simson.

Een ware titanenstrijd ontvouwde zich zaterdag in de Inda-Gymnasium hal, toen de twee ongeslagen teams, TV Eintracht 1909 Aachen-Walheim e.V. en Simson, elkaar troffen in een epische wedstrijd waar de gemoederen hoog op liepen. Vanaf het eerste fluitsignaal was de spanning in de hal voelbaar. Beide teams toonden een ongekende vastberadenheid.

Simson had een vliegende start dankzij overwinningen van Milad, Iman en Imran in hun overtuigende wedstrijden. Daarna betraden drie nog ongeslagen Walheim-worstelaars de mat. Csilla stond tegenover de ervaren internationale worstelaar Nina Hemmer en verloor op touché. In de 98 kg vrije stijl ging de jonge talentvolle Umar Veliyev uit Walheim de strijd aan met Ali. Een boeiend gevecht tussen jeugd en ervaring eindigde in een 11-6 overwinning voor de jonge worstelaar. De laatste wedstrijd voor de pauze was een ware strijd, waar beide worstelaars slechts één doel hadden: als winnaar van de mat stappen. In een spannend, tactisch en intensief duel trok de thuisworstelaar Purya Jamali aan het langste eind tegen Sayfullah, met een eindstand van 15-8. De pauze werd ingegaan met een tussenstand van 8-11.

Na de pauze wist Simson de voorsprong verder uit te bouwen doordat Walheim een geblesseerde worstelaar opstelde tegen Moein, wat Moein 4 punten opleverde. In de 71 kg Grieks-Romeins verloor Alex op punten, waardoor de tussenstand na 8 wedstrijden op 10-15 stond. Echter moesten twee van Simsons betrouwbare puntenpakkers nog de mat op: Ibrahim en Muhammad. Ibrahim wist in een zenuwslopend gevecht als Grieks-Romeinse specialist in de vrije stijl Marcel Graf te verslaan met een score van 6-7. In de tweede vrouwen gewichtsklasse stond ook Olga voor een uitdaging tegen een ervaren internationale worstelaar, Vivianne Herda. Herda behaalde in de tweede minuut een touché overwinning voor Walheim. Met nog twee wedstrijden te gaan stond het 14-16 in het voordeel van Simson. Muhammad, nog ongeslagen, betrad de mat tegen Michael Otto. Het was meteen duidelijk dat de thuis worstelaar de opdracht had om te verdedigen en zo min mogelijk punten te verliezen. Maar Muhammad bleef koeltjes en won met 0-11, waardoor de overwinning voor Simson veiliggesteld was. De laatste wedstrijd werd met 6-0 verloren, waardoor de einduitslag 16-19 werd. Hiermee staat Simson bovenaan in de Oberliga en blijft het ongeslagen. Gefeliciteerd mannen en dames, een fantastische prestatie!

Het tweede team van Simson worstelde uit tegen Kelmis. Ondanks hun onervarenheid wisten ze moedig weerstand te bieden. In een aantal gelijkopgaande wedstrijden was het voor het publiek een boeiende wedstrijd om te volgen. Helaas ging de wedstrijd met 36-24 verloren tegen de Belgen.

Aankomende zaterdag staan zowel het eerste als het tweede team voor een uitdaging in Krefeld. Simson staat een zware wedstrijd te wachten, aangezien het fitte team uit Krefeld tot nu toe slechts één wedstrijd heeft verloren. Simson zal voor ieder punt moeten strijden om de koppositie te behouden.

Op naar zaterdag!