Menu Sluiten

Bronce voor Jessica Blaszka op de EK in Boekarest (Roe.).

Jessica begon het toernooi sterk door van Duitse Annika Wendle met technisch overwicht te winnen. De Hongaarse Mercedesz Denes was in de kwartfinale een zware klus die zij nipt na 6 minuten met 4-2 won. In de halve finale bleek de Oekraniense Lilya Horishna te sterk en Jessica verloor deze partij met 6-1.

In de partij om Bronce stond Jessica tegenover de Franse Tatiana Debien. In de eerste ronde nam Jessica een 2-0 voorsprong, die de Franse kwam in de 2e ronde door een goede aktie die gehonoreerd werd met 4 punten op voorsprong. Maar Jessica kon deze achterstand met twee 2 punters weer ombuigen naar een 6-4 voorsprong die zij niet meer uit handen gaf.

Verder kwamen nog 2 worstelaar van KSV Simson in Boekarest in de 65 kg vrije stijl op de mat. Masoud Niazi voor Nederland, zijn tegenstander de Sloveen David Habat, maar verloor met technisch overwicht. En de voor England startende Georg Ramm, ook hij verloor met technisch overwicht van de Armeen Vazgen Tevanyan. Aangezien beide in het vervolg van het toernooi uitgeschakelt werden, kwamen Masoud en George ook niet meer in de herkansings ronden op de mat.