Menu Sluiten

KSV SIMSON OPENT SEIZOEN MET OVERWINNING.

Zie hier maar eens uit te komen… Foto: DLC

Bron.: DLC – Lambert Rinkens

Afgelopen weekeinde was het dan eindelijk zo ver: de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en de eerste wedstrijd na heel, héél lang wachten. Grote vraag was dan ook hoe de worstelaars door de lange corona-tijd heen gekomen waren?

Landgraaf, 12 oktober 2021, 18:12

Waren de worstelaars van KSV Simson nou wel of niet in vorm gebleven tijdens de corona periode? Dat was de vraag die eigenlijk het belangrijkste was afgelopen zaterdag. Zou er een ‘niet goed genoeg’ uit de bus komen, dan zou Simson een vet probleem hebben want deze maand moet de vereniging meerdere keren in de competitie aan de bak.

AC Mühlheim am Rhein was de eerste tegenstander uit de Oberliga die op bezoek mocht komen in sporthal Baneberg. En het was weer even wennen want de mondkapjes moesten weer op. Er wordt geworsteld in de Duitse competitie dus dienen ook de regels daarvan gevolgd te worden. Opnieuw even wennen maar het loonde wel degelijk de moeite!

Primeur

Voor het eerst mochten er ook vrouwelijke atleten aan de bak tijdens deze competitie. Deze primeur viel te eer aan Zeyned Dönmez die meteen de eerste 2 punten van de overwinning op haar naam zette. Helaas echter een vreemde primeur: haar tegenstander was niet aanwezig en de overwinning viel dus zomaar in de schoot van Zeyned. Twee punten zijn mooi maar de teleurstelling om deze partij op deze wijze te winnen was er niet minder om. Uiteindelijk wil je als worstelaar wel de strijd aangaan en echt van je tegenstander winnen.

Simson kwam verder heel sterk uit de startblokken. Het leek een simpele overwinning te worden totdat er een partij verloren ging waar men dus eigenlijk op een overwinning gerekend had. De spanning keerde hierdoor terug in de match. Na het verlies van die ene partij pikten de worstelaars van Simson echter de draad meteen weer op en sloten de wedstrijd uiteindelijk duidelijk af met een 33-10 eindstand.

De 33-10 verdient echter nog een opmerking. Voorzitter Ate Posma plaatste er als kanttekening wel bij dat AC Mühlheim am Rhein met een heel jong team aan deze competitie is begonnen. Vraag is dan nu wel hoe de worstelaars van Simson er nu daadwerkelijk voor staan? Zou AC Mühlheim namelijk met een meer ervaren team op de mat zijn verschenen was de 33-10 wellicht een stuk moeilijker geworden. De volgende wedstrijd van Simson zal op zondag 17 oktober, wederom thuis in sporthal Baneberg, plaatsvinden en uitsluitsel geven op de gestelde vraag. Aanvang is om 11:00 uur. Reserveer dus een paar uurtjes op de zondag om te genieten van deze echt mooie sport!

De Landgraaf Courant zal deze maand ruimschoots aanwezig zijn bij de wedstrijden van KSV Simson en er zal dan ook en uitgebreide reportage van deze vereniging in de november editie van het DLCMagazine verschijnen.

Bron. www.landgraafcourant.nl