Menu Sluiten

Simson II wint ook haar 3e wedstrijd met 23-39 Tegen RC Hürth!

– 57 KG

Hier stelt Simson de jonge Justin Kloek. Hürth weet helaas geen tegenstander te stellen, hierdoor haalt Justin zowel in het Grieks als in de vrijestijl 10 punten binnen voor het het team.

– 66 KG Vrijestijl

Hier worstelt voor Simson Santiago Jordaan, Santiago zou eigenlijk 61 kg staan maar daar stelde Hürth geen tegenstander. Santiago 60,5 op de weegschaal, worstelde hier tegen Lino Dickmeis (65,5kg). De wedstrijd ging gelijk op, na de eerste ronde stond het 4-3 in het voordeel van Dickmeis. Naar mate de wedstrijd vorderde kwam ook de conditie om de hoek kijken, na een paar mooie aanvallen wist Santiago uiteindelijk de partij met 6-8 te winnen! Prachtig, hierdoor zat de stemming er al goed in.

-130 KG Vrijestijl

In deze gewichtsklasse stond voor Simson Ben Rossbach op de mat. Ben had een zware eerste ronde. Ben viel meermaals aan maar de

20kg zwaardere Hakim Morabet weerde ze goed af en pakte uit aanvallen van Ben de punten. Na vijf minuten stond Ben dan ook 8-0 achter. Ook in deze wedstrijd kwam de conditie om de hoek kijken, Ben weet twee keer een prachtige beenaanval te maken waarna hij vervolgens zijn tegenstander 15 seconden voor tijd weet te toucheren! Wooow! Wat gaat dit voor een avond worden.

-59 KG Dames

Hier stelt Simson de jeugdige Polina Kripak. Ook hier weet Hürth geen tegenstander te stellen, waardoor ook Polina 10 punten binnen haalt voor Simson.

– 86 KG Vrijestijl

Hier weer de beurt aan Scott Geelen. Scott, die erg licht is voor deze klasse, doet er alles aan om in kader van het team te fungeren. Helaas was het krachtverschil door de kilo’s dan ook te groot, de ervaren Thomas Kurle weet Scott dan ook binnen een minuut te toucheren.

-98 KG Grieks

Leon van Os begon zijn partij sterk, hij komt dan ook met passiviteit 1-0 voor tegen de sterke Pascal Meul. Echter in de 2e ronde werd Leon door passiviteit op de bodem gezet. Hier was zijn tegenstander erg sterk en pakt hier dan ook veel punten met het kiepen van Leon, hierdoor ging de partij met technisch overwicht verloren

-75 KG Grieks

Hier staat voor Simson Markus Grebezs tegen de voor Hürth worstelende Wido Brand. Markus had het in de 1ste ronde erg zwaar. De duidelijk sterkere Brand staat de eerste ronde dan ook met 8-0 voor. Echter vecht Markus in de tweede ronde voor wat hij waard is en komt nog terug tot 6-11, vervolgens wordt

Markus in een eigen actie in de brug vast gehouden en gaat dan ook op touche. Helaas hier had meer in gezeten, maar Markus heeft een geweldige veerkracht getoond en je ziet hem dan ook met de week groeien.

Met deze uitslagen wint Simson de eerste ronde met 16 tegen 15. Dit belooft een spannende tweede ronde.

-61 KG Vrijestijl

Hier stelt Simson Santiago Jordaan in zijn eigen gewicht, hier kon Hürth niemand stellen.

-130 KG Grieks

Voor Leon van Os een extra kans. Hij treed nu aan tegen de zwaardere Morabet wat duidelijk nog was vermoeid en aangeslagen van de eerste partij tegen Ben. Hier maakte Leon goed gebruik van, ze kwamen een paar keer in de clinch te staan, waarin Leon het initiatief pakte. Uiteindelijk kon Leon na het inzetten van een schouderworp Morabet na twee minuten op touche leggen. Top gedaan Leon!

Hier begonnen wij al punten te tellen met de gewichten wat Hürth niet kon bezetten: Santiago 5, Polina 5, Justin kloek 5. Met de 5 punten van Leon was het al 0-20 met nog maar 3 wedstrijden te gaan. De winst was dus binnen en er viel van sommige al wat druk van de schouders.

-75 KG Vrijestijl

Hier komt voor Simson Ivo Ploum op de mat tegen Wido Brand.

Ivo begon sterk en weet het dan ook twee minuten staand vol te houden, waarin je duidelijk zag dat als het over zes minuten zou gaan Ivo conditioneel sterker was. Echter wist Brand na twee minuten Ivo in de gevaarlijke situatie te krijgen en Ivo koste wat het kost op touche te leggen. Jammer dat deze partij niet wat langer duurde om uit de kracht en conditie van Ivo het voordeel te halen. Ook bij Ivo zat er weer vooruitgang in en we kijken uit wat Ivo dit seizoen nog gaat verrassen!

– 98 KG Vrijestijl

Hier gaat voor Simson Sultan op de mat, een gedreven jongen wat er veel zin in heeft wat ook te zien is op de mat. Hier trad hij echter aan tegen dezelfde Pascal Meul waar Leon eerder tegen worstelde. Ook hier wist Pascal zijn kiep te gebruiken om de wedstrijd snel te winnen. Dat is dan duidelijk, die kiep moeten/gaan we dinsdag trainen om proberen te voorkomen dat we hier zo veel punten laten liggen (en uiteraard punten mee gaan proberen te halen).

-86 KG Grieks

Jeffrey Hanssen tegen Alexander Efimenko. Op het oog dachten we dat Jeffrey met zijn fysiek flink in het voordeel zou zijn, maar Alexander wist zich goed staande te houden. Dit was dan ook de mooiste partij van de avond. Twee worstelaars wat onder de armen knokte en om de beurt met elkaar achterover gingen. Prachtig om te zien als beide worstelaars niet bang zijn om een punt af te geven en vol voor de winst knokken met prachtige grepen. Jeffrey won deze partij met 6-15. Hierdoor de einduitslag van 23-39 in het voordeel van Simson II. Dit belooft een mooi seizoen te worden.

Het eerste team ging op bezoek bij TV Eintracht 1909 Aachen-Walheim e.V.. Al snel werd duidelijk dat er voor Simson niet veel te halen viel. Walheim wist over de hele linie een sterk team te stellen, wat zorgde voor een einduitslag van 43-4.

Aankomende zaterdag staan er weer twee thuiswedstrijden op het programma, Simson II treft mede koploper AC Ückerath 1961 e.V.. Het eerste team neemt het wederom op tegen Walheim. Dit keer zijn de gewichtsklasses omgedraaid, waarbij Simson tracht om sterker voor de dag te komen.

Tot zaterdag!