Menu Sluiten

SIMSON WINT OOK GRENZLAND DERBY.

In december vallen de belangrijkste beslissingen. Voor die tijd is het echter zaak geen punten te laten liggen om de finale te bereiken. De worstelaars moeten dus én winnen én blessurevrij blijven in die laatste weken. Vraag is dan; wat is wijsheid?

Landgraaf, 26 november 2023, 18:35

De apotheose komt onverbiddelijk naderbij. Binnen enkele weken worden de prijzen verdeeld in de Oberliga. En hoe mooi en goed het seizoen dan ook verlopen mag voor Simson, de hoofdprijs wil je na zo’n mooi seizoen echt niet laten liggen. De beslissing zal hoogstwaarschijnlijk in de wedstrijd tegen Krefeld vallen in de tweede week van december. Maar eerst dient er dan wel de Grenzland derby gewonnen te worden van Walheim-Aachen. Die pot moet gewonnen worden en tevens dienen de matadoren liefst ongeschonden uit de strijd te komen. Om de boel nog gecompliceerder te maken, heeft Wahlheim ook nog kansen. Niet de grootste kansen, maar ze hebben ze wel nog. En onderschatten mag Simson Walheim echt niet; de Akense worstelaars verloren nipt, met slechts 1 punt verschil, van Múhlheim. Wat is dan wijsheid voor coaches en worstelaars?

Ga je strategisch te werk en spaar je sommige worstelaars of ga je plankgas voor de volle buit? Een middenweg lijkt niet echt mogelijk binnen het worstelen. En dan betreft het ook nog eens de Grenzland derby, wat te doen in de eindfase van de competitie? Walheim bleek afgelopen zaterdag strategisch gekozen te hebben. Twee van hun worstelaars gingen weliswaar de mat op maar maakten meteen rechtsomkeert. Punten voor Simson maar de worstelaars gingen fit en zonder blessure voor de komende wedstrijd weer op de bank zitten.

In krasse tegenstelling tot genoemde heren waren er echter wel weer de Duitse dames. En die lieten er geen gras over groeien. Beide partijen werden ruim gewonnen door de Walheim dames. Natuurlijk probeerden de dames van Simson het en de wil om te knokken, die was er dan ook. Echter worstelen tegen een olympisch deelnemer, Nina Hemmer, en een andere klasbak van formaat lieten, vooralsnog, weinig kans. Des te meer respect voor de goede mentale instelling. En zoals vernoemd: vooralsnog. De Simson dames zijn nog jong en groei zit er dus nog in.

Bij de heren verliep de avond eigenlijk naar verwachting. Eerste partij gewonnen op touché, de derde partij na net iets meer dan een halve minuut op technisch overwicht gewonnen. Let wel: een T.O. met net iets meer dan 30 seconden geworsteld te hebben! Puike partij! Daarna werd het een beetje op en af. Maar ook deze avond wilde Simson uiteindelijk van geen wijken weten. Mocht Simson de flow vast weten te houden heeft Krefeld een hele, hele zware dobber aan de Landgraafse club. Binnen enkele weken volgt het antwoord in de Baneberg.

Bron: www.landgraafcourant.nl

Fotografie: DLC